HARI LAHIR

6:15 AM / ~titik urine cruzados.inc / comments (1)

30 November




RAMAI BETUL ORANG YANG DILAHIRKAN TARIKH NI







JUST NAK WISH





SELAMAT HARI JADI ABAH +AREP




p/s:- taun ni abah sambut sorg2..biase ada partner!!

ANDA ANAK YANG TAAT KAH??

4:14 PM / ~titik urine cruzados.inc / comments (2)

Hmmm...kali ni lebih kepada renungan sebenarnye ....tapi boleh la gak nk kata pemerhatian haha...pemerhatian yg dibuat di tanah perkuburan....tumpahnya air mata seorg insan bernama lelaki...

Sbg lelaki aku tau betapa susahnya lelaki nak menitiskan air mata...tapi bila bicara mengenai kematian dan tanah perkuburan maka ramai rupenye lelaki yg telah menitiskannya di sana.....

Kisah 1 :

menurut cerita ibu & abah aku....ada seorg bapa yg juga hari2 dtg ke tanah kubur seringkali kelihatan sugul dan tak bermaya....suatu hari ibu tergerak untuk bertanya dkt lelaki tersebut....rupanya die melawat kubur anak lelakinya....anaknya seorg yg agak berjaya....gaji sebulan dlm RM 10,000...sudah berkahwin dan meninggalkan 3 org anak....sepanjang hayat...arwah merupakan anak yg paling baik....arwah telah membeli sebidang tanah, membina sebuah pondok kecil di sana dan bercucuk tanam....rutin harian arwah sebelum pulang ke rumah dari tempat kerja arwah akan singgah di pondok tersebut...arwah akan bercucuk tanam hingga maghrib dan tibanya maghrib arwah akan bertafakur di sana sehingga lah isya'...lepas isya' barulah arwah luangkan masa dgn keluarga....biasanya hasil tanaman arwah akan sedekahkan kepada rakan-rakan sepejabatnya....suatu hari arwah memberitahu bapanya bahawa, di pondok tersebut rasanya seperti di syurga...aman sgt....arwah juga berpesan dkt bapanya...bila beliau meninggal nanti...pelajaran anak2nya telah di insuranskan sebyk 1 juta....dan beliau juga ada socso untuk kemudahan isterinya nanti....akhirnya dgn takdir Allah...beliau telah menghembuskan nafas terakhir akibat kemalangan sebaik sahaja pulang dr pondoknya.....bapa arwah seakan2 tidak boleh menerima kenyataan anaknya meninggal di usia muda...anak yg paling rapat dgn arwah pergi menghadap Ilahi terlebih dahulu berbanding dgn dirinya yg telah lama melihat dunia....sygnya bapa tersebut kepada anaknya digagahkan juga kudrat tuanya untuk menziarahi pusara anaknya....air mata lelakinya tidak pernah kering untuk itu....

Kisah 2 :

Jalan ceritanya lebih kurg mcm cerita di atas.....hari2 ibu bapanya melawat pusara anak lelakinya....anak yang berjaya..sanggup bekerja untuk ibu bapa..juga anak lelaki itu meninggal akibat kemalangan pulang dr tempat kerja....



Apa yg aku nampak dkt sini....anak2 yg meninggal semuanya anak2 yg rapat dgn ibu bapanya,meninggal di usia muda dan terlibat dgn kemalangan begitu jugalah halnya dgn arwah abang aku....sehingga aku terfikir...adakah Allah begitu syg dgn anak2 yg taat kepada ibu bapanya, sehingga Dia menemukan ajal yg terdahulu kpd mereka??...aku terfikir jugak...agaknya kalau tidak dipertemukan ajal mungkin arwah tidak setaat tu pada masa dpn.....mungkin juga......wallahualam....



Aku bersyukur...ibu dgn abah cukup tabah menerima dugaan-Nya....zahirnya mereka boleh terima seadanya pemergian arwah....tapi batinnya hanya mereka sahaja yg tahu....hari itu,saat itu tidak mungkin dilupakan hingga ke akhir hayat.


Dah lama dah abang aku pergi..hari ini..tibe2 je aku mimpi kat die..die masih hidup lagi kat mimpi tu..tapi yang peliknya hanya beberpa orang je yang boleh tengok die termasuk keluarga aku dan segelintir kenalan arwah...mungkin ini sume nak menyedarkan aku yang aku dah semakin lupakan dia kerana aku terlalu sibuk mengejar kejayaan dunia...




p/s :- credit utk kakak aku yang penat tulis tp aku copy paste je..sume ini untuk bacaan ramai sebagai renungan...adakah anda cukup taat kepada ibu bapa anda..bukan aku nak cakap abang aku dulu baik sangat cume die tu spesis jarang mengeluh kalau mak aku ke bapak aku ke suruh die buat bnde2 yang kita sendiri pon malas nak buat..mungkin die rasa yang die tu satu2 nya harapan keluarga die...ye lah anak lelaki sulung...mgkin juga..daripada cerita ini..sume ini mungkin kebetulan dan semuanya telah disusun oleh-Nya dari awal lagi..mungkin ada hikmah sebalik sume ini..wallahualam..pikir2 kanlah ye...

KENAPA ANDA MAHU JADI YANG TERBAIK

1:09 AM / ~titik urine cruzados.inc / comments (0)

PENAH TAK KAMU SUME TERPIKIR

APAKAH ALASAN BERNAS UNTUK JADI YANG TERBAIK

TAK KISAH LAH

BDK SUKAN KE

BDK 4 FLAT MEMANJANG KE

BDK PALING CANTING DAN DIGILAI RAMAI KE

HEAD BOY KE








PENAH TAK SEMASA KORANG KEJAR SUME NI


KORANG PENAH TERPIKIR APA TUJUAN KORANG LAKUKAN





BAGI ORANG ISLAM FIRST OF COURSE LA UNTUK DAPAT KEREDHAAN ALLAH



TAPI SIAPA PULA SELEPAS ITU..



SIAPA EH???




DIRI KITA KE
MAK KITA KE
APAK KITA KE
ATOK KITA KE
ADIK BERADIK KE
LECTURER KE
MANAGER SCHLUMBERGER KE
ZAHK
HASSAN MERICAN??




APE SEBABNYE??





NAK JADI JUTAWAN TIME BESAR KE
NAK JADI BANGSAWAN YANG DISANJUNG KE
NAK KEJAR HARTA DUNIA KE
NAK XARI KEJAR YANG KORANG TERINGIN SELAMA NI KE
UNTUK PUASKAN DIRI SENDIRI KE



...................................................................permainan minda adib...............................................................

CERMIN

6:10 AM / ~titik urine cruzados.inc / comments (0)



AKAN KU LEBIH GEMBIRA BEGINI



LIHAT CERMIN




SENYUM





KATAKAN PADA DIRI SENDIRI




ADAKAH AKU HARI INI SEPERTI SEMALAM!!!






KADANG-KALA HIDUP ANDA LEBIH GEMBIRA JIKA BERSENDIRIAN






FINALE AND STADI WEAK!!

3:14 AM / ~titik urine cruzados.inc / comments (2)

RAMAI YANG SUDAH TAHU MARKAH PCS AKU

SEGAN PULAK AKU

TAPI JANGANLAH CAMTU

AKU X SUKA
BENDA INI DIHEBOH2 KAN

BIARLAH MENJADI RAHSIA

ORANG BODOH BIAR DIAM DARI BERBICARA

ORANG BODOH MMG MUKA KENE REPEAT PAPER

ORANG BODOH SELALU MEMBODOHKAN DIRI SENDIRI

YE R

SUME NI MCM AKU

DAH LA MARKAH PON X TINGGI

NAK CERITA KAT ORANG


***************************************************************************

APA AKU MEREPEK NI.
..sebenarnya untuk pengatahuan sanak saudari saya ini kurang bijak dan ingin dorangan di kala genting ini..Saya amat berharap anda menolong saya seadanya...Saya cuma nk dapat B+ tok suma paper sem ni.PLZ!!

KEGAMBARAN

8:46 AM / ~titik urine cruzados.inc / comments (3)

ini kegambaran bersama artis





ini kegambaran bersama chemo




sebenanya...tak de point pon nak post kali ini....cume nk wish luck for final exam je. Klo nk repeat biarlah rmi2...x yah la segan2 nk memeriahkan majlis utk repeat paper ok?? mak aku pnh ckp..kalau nk berjaya biar sama2 kalau nk fail pon sama2 gak kot..ak da tau gred pcs aku...yeay!!