EVACUATION

1:20 PM / ~titik urine cruzados.inc / comments (3)

Ada banyak yang best dengan yang tak best klo utp di tutup...

Antaranya...



YANG BEST


1) Tak yah ar aku susah2 nak pergi kelas pagi2
2) Tak de lagi meeting yang mengganggu hidupku
3) Tak de lagi diganggu oleh manusia2 yang sentiasa cemburu dengan kelebihan diriku
4) Tiada lagi s,c,a,n,aj,ac,ad,sgv,sm dll..so tak perlulah susah2 nak reka ayat untuk berborak dengan mereka lebih2 lagi dengan sgv
4.1) Tiada lagi pendengar2 setia yang mendengar cerita2 bohong aku terutamanya sgv yang selalu mengiakan kata2 ku.
5) Tiada lagi suara2 merdu yang bernyanyi2
6) Tiada lagi sponsor
7) Tidak perlu merlihat muka2 hensem yang menyebabkan jiwa kacau seketika
8) Tiada lagi wajah2 anggun tetapi memakai tudung melekap
9) Tiada lagi "mitos dean list"
10) Tiada lagi XXL
11) Tiada lagi bontot lebih, muffin top, whale tail dll
12) Dan banyak lagi..




*******************************************************************************************************



YANG TAK BEST



Plusliner SERI ISKANDAR --> KL

Tambang RM 15.10
Surcaj bahan api = 30%

JUMLAH = RM 20.40

*Untuk perjalanan sehala


________________________________________________________________________________

Mamak dan makan ( Jumlah untuk sehari)

RM 1.50 per 1 sesi makan

Extra = RM 2.00

Danau = RM 2.00




___________________________________________________________________________

CIMB BERHAD

AKAUN STATEMENT

MR. MUHAMMAD ADIB

SAVING ACCOUNT



ACCOUNT ENQUIRY

Balance = RM 13.00+RM 10.00 (jumlah wang dalam tangan)


___________________________________________________________________________

Kesimpulannya..

Perlukah aku pulang.....

AKU DAH GEMUK!!

8:37 PM / ~titik urine cruzados.inc / comments (3)

9.00 p.m. SELASA

1)Baju s.k hitam, body fit
2)Seluar jean levis pasar mlm
3)selipar

setelah beberapa ketika....

tgk cermin

*********************************************************************************************

HAZARD

eh bontot nampak besar

PRE-CAUTION

sweater romp yang ada belang2

RESULT

dapat cover bontot

Tahniah!!





__________________________________________________________________________________

7.30 a.m. KHAMIS

1)Baju giordano hitam, body fit
2)Seluar jean romp
3)kasut
4)beg mont blanc

setelah beberapa ketika....

tgk cermin

*********************************************************************************************

HAZARD

eh bontot terkeluar

PRE-CAUTION

letak beg kat belakang sambil menutup punggung ketika berjalan

RESULT

tiada lagi bontot

Tahniah!!







_______________________________________________________________________

8.30 p.m. KHAMIS

1)Baju sk hitam, body fit, v-neck
2)Seluar jean romp
3)selipar

setelah beberapa ketika....

tgk cermin

*********************************************************************************************

HAZARD

bontot yang besar dan terkeluar

PRE-CAUTION

?

RESULT

Tiada idea??..Tidak berkeyakinan untuk bermesyuarat!!


TAHNIAH!!!

_______________________________________________________________________


Kepada sesiapa yang mengalami masalah seperti aku..silalah bersedia membeli seluar yang lebih besar.. mana tah nak campak punggung ni. Sapa nak sikit aku boleh bagi.. Aku nak kuruskan diri bulan puasa ini...



Aku still pelik..asal lemak aku bertakung kat bontot ini..tak nak pulak die singgah kat tempat lain!!


AKU DAH BERFIZIKAL SEPERTI CHAPOI DAN SARAH!!! TIDAK!!!!!!


DAMN YOU LITLE BUSTARD!!

9:37 PM / ~titik urine cruzados.inc / comments (3)

Tak de pon motif post kali ini..

cuma amat penat..


dan tertekan sebentar


so untuk hilangkannya..


cuma ada satu cara.


dengan mencarut dalam post..


So sesiapa yang rasa tak nak dicarut
baik keluar sebelum terlambat


Tak de faedahnya baca blog ini kalau dicaruti


Lebih baik tengok elearning mahupun utp website


prism pon bagus gak


bagi sesiapa yang berkenaan
bacalah ayat2 dibawah ini

tatap puas2 pastu hafal sampai masuk kepala otak


pastu fikir baik2 time tido
pastu

kalau rasa da tersedar pergi bukak tingkap dan terjun jauh2


sampai BERSEPAI usus perut!!


kalau tak mampus2 lagi..


pergi panjat balik bilik korang pastu terjun sekali lagi


kalau rasa nak umph!!


datang bilik aku sebab kat tingkat 5..

cepat sikit orang tua cakap..


ok..lah!!


bersedia untuk DICARUTI..




*************************************************************************


F#@K YOU!!!



ASSHOLE!!



HEY, BITCHES!! YOU SON OF THE BITCH!!





F#@K YOU MOTHER FUCKER!!


note : #=U, @=C



p/s : post kali ini TIDAK melibatkan rakan2 terdekat dan classmate aku.ok!! So tak perlulah kamu2 susah2 nak carik kesatuan untuk memboikot barangan2 buatan aku & co!!
pechenta seni memang selalu jiwa kacau..damn ass!!

6 HARI DALAM SEMINGGU

2:12 PM / ~titik urine cruzados.inc / comments (10)

Aku pon x tahulah kenapalah ada hari selasa...

Kenapalah dalam seminggu mesti ada hari SELASA??

Kalaulah lepas hari ISNIN skip terus hari RABU best juga aku pikir.

Sebab2 kukuh aku cakap begitu..




1)Hidup aku tidak berhadapan dengan kelas dipagi yang sungguh memenatkan sehingga ke petang

2)Tidaklah berjumpa dengan brader muke jambu tapi perangai cam BaB! di matlab

3)Kuranglah satu hari berkesempatan menatap wajah pemakai2 tudung yuna yang rasa diri dorang anggun

4)Kuranglah satu hari didera oleh ayah tiri

5)Cepatlah hari sabtu tiba supaya boleh bercuti..yey!!

6)Kurang juga 1 hari menatap wajah chapoi mahupun mendengar suara acak dan juga sgv kuning

7)Kuranglah 1 hari mendengar ketakburan nasri

8)Kuranglah satu hari bangun pagi2

9)Kuranglah satu hari makan nasi dengan telur juga kicap

10)Kuranglah satu hari membasuh pinggan,mangkuk dan periuk juga memasak nasi

11)Kuranglah 1 hari berpantun dengan ayap

12)Kuranglah 1 hari tengok muka pian, akmal, faiq, ajis dll

13)Kurang jugalah 1 hari untuk adi bermain facebook kat leptop aku

14)Kuranglah 1 hari melayan nazep yang semestinya gediks

15)Kuranglah 1 hari untuk melihat manusia berfizikal besar seperti cik poy.

16)Kuranglahsatu hari untuk berjumpa dengan manusia yang debab dan jalan terkedek2 suka bercakap2 dan memang SUCK!!

17)Kuranglah satu hari mencarut dan mengpost blog

18) Dan sebagainya...




Tapi ada juga bende menarik pada hari SELASA!!

1)Dengan adanya hari selasa...
















Adanya hari yang boleh ditolak untuk jadikan 6 hari dalam seminggu!!

Kerana tiada hari lain yang masih berkelayakan terutamanya AHAD & SABTU!!


*************************************************************************************************
BM aku memang bagus dan layak dapat A1!! Tahi seketul pada sesiapa yang menanda paper aku!! kredit untuk sesiapa yang turut bernasib malang tetapi berjaya masuk ke UTP!!

FAKTA MENARIK!!

8:02 PM / ~titik urine cruzados.inc / comments (1)

Aku amatlah hairan hari ini..

Dulu masa SPM aku dapat 'B3' untuk BM..

Yang peliknya..

Aku rasa aku nya bahsa lebih berbahasa daripada orang yang cuba menjuruterakan bahasa..

Ramai lagi yang tidak faseh berbahasa melayu jika anda semua mengunjungi DAS..

Aku rasa..

Bak kata ACAK....

SPM kami diatanda orang DBP yang katanaya lebih M##A Mendengar..

Macamlah beliau tuhan!!

Ataupun..

Bahasa melayu kini sudah berubah...

Perkataan itu mampu digunakan oleh sesiapa sahaja mahupun 'janitor' (*dengan izin yang berhormat)

Penggunaan rebat tunai, ataupun justifikasi (biasanya disebut jastifikiasi walaupun sebutan sebenar adalah justifikasi), juga penggunaan ayat yang berakhir dengan ...sasi dan sebagainya.


___________________________________________________________________________________

Fakta menarik lain...

Lecturer yang menggelarkan dirinya ayah ataupun dad ataupun kawan mahupun rakan..

Mungkin beliau juga menggunakan penggunaan bahasa yang salah yang tidak diiktiraf oleh DBP..

Apa yang dapat aku simpulkan..

Beliau yang sebenar adalah ayah tiri macam mak tiri di dalam cerita snow white...

Sungguh 'mendidik'!!..

Banyak lagi cerita PCS, DAS, FUCK, SUCKER dan sebagainya..

Mungkin aku dapat cerita lain kali..

Somebody gonna hurt you REAL BAD!!

TO DO LIST!!

1:51 AM / ~titik urine cruzados.inc / comments (1)

SETELKAN CONVO.. ESOK BOLEH KAH DAPAT RM10 000?? MASIH MENJADI PERSOALAN..


NAK STADI SEM NIH..SERIK POINTER JATUH..


NAK JIMAT..NAK BELI JET PEJUANG..


NAK BALIK RUMAH..


NAK APA YANG AKU DAH RANCANG..


TIDAK DILUPAKAN..BAYAR WANG TUNGGAKAN..


SERTA SETELKAN ISU PENIPUAN

AWAS!!

10:10 PM / ~titik urine cruzados.inc / comments (1)

JIKA ANDA TERLIHAT MANUSIA SEPERTI GAMBAR BERIKUT

SILA HUBUNGI PIHAK POLIS YANG BERDEKATAN ANDA

LELAKI INI DISYAKI BERSUBAHAT DENGAN PELBAGAI KES JUVANA




ANTARANYA

1) MENJUAL PRODUK KOSMETIK YANG TIDAK BERLESEN
ANTARA PRODUK YANG DIJUAL TIDAK BERLESEN


2) MENYELEWENG DUIT PIHAK BERKUASA

3) MERAHSIAKAN KEMATIAN

4) DAN SEBAGAINYA..



SILA HINDARI DARIPADA TERSEREMPAK DENGAN PEMUDA INI.


MENGIKUT SAKSI ORANG AWAM, PEMUDA INI KINI SUDAH BERADA DI KAWASAN KAMPUS UNIVERITI. JADI ANDA PERLU BERJAGA2 !!




WAJAH SUSPEK DARI JARAK JAUH




KERETA YANG DIGUANAKAN SUSPEK UNTUK AKTIVITI KEJAHATAN. KERETA INI TELAH DICURI DAN DITUKAR NO. PENDAFTARANNYA



BERKABUNG

10:16 PM / ~titik urine cruzados.inc / comments (3)

Kenapalah hidup ini mesti belaja

Korang dulu dalam report card sekolah rendah2.

Korang ingat tak ada column cita2.

Tak silap aku ada 3 ruang kot.

Mean 3 cita2 pilihan.

So..

First column biasanya setiap tahun aku akan letak askar sebagai feveret ambition.

Pastu polis.

Diikuti ngan cikgu.

Korang pon mesti lebih kurang kan.

Bajet kalau letak unit beruniform pakaian seragam apa shit tah nampak cool.

Tapi..aku rasa memang cool pon.

Leh tembak2 orang.

Kalaulah aku jadi askar ke bomba ke ape lagi yang berkaiatan dengan baju semat atau lebih ringkas menjadi penyagak atau penanam anggur...

Tak yah susah2 nak pegi kelas pagi2.

Sara hidup sendiri.

Menghadap muka lecturer yang salu je tak puas hati.

Dan sebagainya yang ada berkaitan dengan kelas.

Tak yah pening2 nak score untuk maintain pointer yang biasa nya cukup2 makan.

Biasalah..budak2 sekolah2.

Apa yang aku nak cakap..

Adalah..

Kerana..

Mengapalah mak daku sungguh marah kali ini..

Yang peliknya..bile daku cakap orang lain pon sama..semua jatuh..

Mak daku cakap..jangan compare ngan orang lain.

Tapi bila aku cakap ok lah itu pointer..at least boleh sambung belaja lagi....

Mak daku bandingkan dengan kakak2 ku dan abangku yang mampu memperoleh pointer yang lebih menarik..

Hmm..pelik betul dunia ni.

Anyway..sesiapa yang berjaya tahiah diucapkan dan sesiapa yang telah berusaha tapi tak berjaya..bolehlah amik inisiatif untuk mencarik gundik2 di ipoh mahupun lucky hotel..tak pon boleh ar lompat keluar terus dari tingkap kalu duduk di tingkat 4 mahupun 5.

Aku masih lagi berkabung..so sapa nak join..boleh lah amik cadangan diatas sebagai salah satu daripada tindakan awal..

TIRED MISSION (PART 2) - F@#KING GREAT!!

8:26 PM / ~titik urine cruzados.inc / comments (3)

Sorry atas title post kali ni. Ini nak menunjukkan bertapa gembira sampai tahap tak boleh nak dipertikaikan hati ini yang masih lagi teringat kenangan semalam. Mungkin aku akan punya plan yang lebih baik dari hari semalam jika diizinkan singgah sebentar nun jauh disana.

Day 1:

Jam 8pagi. 8/7. Aku bangun sedikit lambat tika itu. Walaupun kusedar yang ku perlu bangun diawalan. Hmm..tak mengapa. Ramalan ku tepat kerana tepat jam 8.01pagi adalah seorang insan yang tidak jemu mengejutku. Oh..baik betul beliau!! Bangun diawalan memanglah tidak best. (hey..aku bangun subuh tau hari tuh!! tp qada' ar). Okes. Malas nak cerita. Naik bas. Sampai sirim kol 10-11pagi. Orang sirim cerita bohong tapi kami dengar dengan rela.Gerak pegi gunung jerai pulak. Nak panjat g.jerai tapi tak jadi. Sampai mrsm. Makan lauk dewan makan. Kuar lepak kedai pakcik anak lawa di kala malam hari.Balik bilik.Borak2 sambil main poker. Tidorrrrrr...

Day 2:

Inilah hari yang paling best. Selamat gak RM100 aku. Ceritanya bermula apabila kami ke padang besar di kala siang hari. Seawal pagi lebih spesifik. Memang mengantuk shit. Tetapi itu semua tenggelam dengan kebendaan dari siam padang besar yang amat memukau. Daku sempat menghabiskan wang dengan dua bende. Satu tuh barang orang tua bak kata kecik. Dan satu lagi barang budak sekolah baru belaja bak kata sarah. Itulah antara yang paling menarik yang dapat daku beli selepas kecewa ngan pakcik poyo yang tidak mahu menurunkan RM5 untuk seluar dockers yang aku memang kempunan. Balik ke mrsm. Sempat juga aku gebang pada remaja2 disitu. Malam makan bbq. Lepak kedai pakcik suke bercerita ditamabah anaknya yang not bad. Main 2 deck bluff. Tido...



barang orang tua



barang orang muda mudi remaja


Day 3:

Mendaki ke gunung jerai. Sampai disana. Panjat gunung itu. 4jam samapi atas. Amik gambar 2, 3 ketul. Turun dalam 2 jam. Makan rambutan murah (kesian pakcik itu..orang buta). Tapi rambutan die memang terbaik. Pakcik memang cool!! Turun2 makan abc dan nasi goreng pakcik van. Mencarut beberapa kali akibat terlalu letih dan kelewatan makcik itu untuk menghidangkan 8 gelas ais kosong. Naik bas. TIdo.. Last2 sampailah di utp.

Sebenarnya daku bukan malas tuk bercerita tetapi kali ini apa yang daku cuba sampaikan ialah kegembiraan ini tidak boleh ditaip oleh leptop. Kalu mahu cerita lebih lanjut. Esok lusa aku kepilkan pic yang cool untuk tatapan ramai. Convo09's family day memang TERBAEK!!


p/s: gambar dikepilkan bukanlah imej sebenar.Kalu mahu lihat datang lah ke v5c-L5.2.6. Kerana aku bukanlah seorang remaja berbdn gempal,jalan tekedek kedek,suke ber cakap cakap, muke kerek [ (org kate)~memang pon!!] yang suke mengambil gambar muke sendiri tak pon gambar adik yang die sayang la sagat kot. pastu pasang webcam kat depan rumah.cerita bende mengarut.

orang yang dimaksudkan pada ayat makan dalam diatas boleh dilihat pada blog..


TIRED MISSION

11:54 PM / ~titik urine cruzados.inc / comments (0)

Macam tajuk lagu bunkface kan!!

Later..akan daku menceritakan

The most fucking best family day ever.

Sebab adalah daku sungguh letih lagi jiwa kacau

8-10 July 2009



KABUS PAGI

7:34 PM / ~titik urine cruzados.inc / comments (1)

Tatkala hati ini berat meninggalkan kediaman yang tidaklah begitu tersergam indah tetapi kali ini aku terpaksa lakukannya. Sudahlah ibu bapa ditinggalkan malah memori malam2 buta di merata-rata tempat sekitar Parlimen Batu menyebabkan diriku masih lagi tertingal. Cuma jasad saja yang kuiringi untuk kembali di sini. Mata ini seperti si buta yang tidak berpeluang untuk menyaksikan lagi kenangan yang menggamit memori."Huh..dah balik.." luah hatiku. Kebiasaanya aku tidak seperti ini. Lebih suka di Toronto berbanding Malaysia. Kali ini sedikit berbeza. Hatiku menjadi berat untuk tinggalkan rumah. Kalaulah hari itu datang kembali.

Apa yang aku cuba buktikan disini ialah memang salahlah peribahasa melayu. Sudah lah hujan emas itu wujud. Malah suruh pula memilih hujan batu. Aku lebih suka emas dan itukan lebih berfaedah. Boleh beli pelbagai harta. Tapi apa yang peribahasa ini mengingatkan aku ialah harta dan emas segendoloa tidak mampu membeli kebahagiaan walaupun masa kecil aku sering kali berkata "KEBAHAGIAN MEMANG BOLEH DI BELI DENGAN DUIT". Sebab itulah bila mak kita tidak beli permainan kita akan nangis (tidak bahagia kot). Aku rasa seperti bersalah pula meninggalkan mereka semua. Kini hubungan makin jauh dan aku kini pasti akan dilupakan.Sikit...demi sikit...sikit..dan kabur.....

Sepanjang malam ini aku sering kali teringat kenangan lalu. Rasa seperti ada benda yang perlu aku selesaikan ketika detik ini juga. Pulang kerumah pada akan datang mampu mengubat jiwayang duka lara ini. Mungkinkah kepulangan nanti disanjungi ataupun tidak diendah oleh manusia setempat. Ibarat diri diiringi kabus di pagi hari, mengharap matahari bersinar cerah. Bencinya diriku kepada kabus pagi.

SUASANA HARI RAYA

5:37 AM / ~titik urine cruzados.inc / comments (0)

Haha..hari ini aku amat gembira sekali. Dengan adanya aku didaerah gombak ini. Aku mampu melakukan apa sahaja. Dapat gak balik setelah 2 minggu yang merosakkan minda. First yang aku nak cerita. Ketidakrasionalan PETRONAS. Second, bas,wallet dan atm. Third, bintangbuck. Last, si bangsats (menunjukkan ramai) yang amat menyusahkan dan macam sial.

Cerita pertama bermula dengan kepelikan si pemasuk scholar PETRONAS yang tidak dikenali yang cuba menyulitkan keadaan. Dah la masuk rm75 ari ni lak tak reti-reti nak bagi balance. Boleh lak die letak rm400 dulu. Bajet suruh aku beli buku ar. Tak dapat la jepp. Adalah harus untuk beliau memasukkan nilai yang lebih banyak kerana itu adalah mudah bagiku untuk membeli-belah. Kemudian, tidak lah rasa keraguan untuk membeli-belah tanpa memikirkan duit tak cukup.

Cerita kedua. Hari ini bas yang disasar tidak mengena. Terpaksalah megambil alternatif lain yang menyebabkan daku dan seorang lagi rakan terpaksa membazir rm6 untuk ke bandaraya terindah lagi terchenta iaitu ipoh darul ridzuan. Memang malam di ipoh amat menarik terutamanya lampu-lampu neon yang berkelipan dan dihujani dengan kupu-kupu malam. Setibanya di destinasi yang dituju terus aku berlaki ke kaunter transnasional tanpa memikirkan lagi sebab dan akibat dan tanpa menoleh semula kebelakang. "Kak bape ringgit pegi kl?"kataku kepada kakak yang amat ayu di kauter itu dengan segak berpakaian seragam unit bas transnasional bhd. "rm17 je dik!!" sahut kakak itu.

Ok..aku cuba mengeluarkan duit dari poket belakang ku yang terselup di wallet ku. Medula oblangataku lantas menghantar impulse ke otak untuk aku menyebut perkataan "#UC%!!".. dan aku terpinga-pinga. Wallet hilang la pulak. Mesti tinggal dalam bas ni. Kelam kabut diriku untuk berlari ke bas yang aku naiki. Mujur pakcik bas itu masih menugggu kehadiran ku. Selamat aku. Wallet itu masih lagi setia menuggu kepulanganku di tempat duduk yang amat indah. Pergh cuak gak.Lantas aku buka wallet. Lagi satu musibah menimpa. Damn!! duit tak cukup la pulak. Aku terpaksa berlari marathon sehingga ke kaunter bank rakyat dan akhirnya sampai juga.dan sekali lagi aku merentasi desa untuk kembali ke kaunter tiket bas. Dapat gak bas. Ok. Pukul 8.30pm.

Cerita ketiga.. Setibanya di kuala lumpur minumlah itu air yang sedap (air bintang). Memang sedap sampai rm20 aku kene.. Damn!! Itu je.

Last... memberku yang bangsat itu sampailah jugak. Lama syial tak jumpa. Rindu gila babi. Bukan rindu ape cume rindu tengok duit mereka yang bernilai berbelas-belas ribu ringgit malaysia. Dan apa lagi..sekali lagi medula oblangataku bertindak dengan lebih matang kali ini untuk aku menyuarakan "Weh belanja aku!!"...

75 DALAM GENGGAMAN

4:15 AM / ~titik urine cruzados.inc / comments (0)

Musykil...tapi itulah realiti. Mahasiswa PETRONAS telah digemparkan dengan kehadiran RM75 dalam akaun CIMB mereka. Agak pelik pada awalnya tetapi sudah beberapa jam setelah kejadian berlaku banyak mesej mengucapkan ribuan terima kasih kepada PETRONAS dan anak syarikatnya kerana memasukkan wang ketika kegawatan ekonomi yang melanda tanah air kebelakangan ini menyebabkan fokus untuk menonton tayangan perda transfomers terpaksa ditsngguhkan sehingga waktu dan ekonomi mengizinkan.

Persoalannya..manakah lagi RM900 yang kebiasaanya diiringi dengan nilai RM75. Pelik? Mungkinkah Petronas sudah tidak mampu menanggung kesemua mahasiswanya. Oh!! itu tidak mungkin. Walaupun profit petronas untuk sesi 2008-2009 agak menghampakan tetapi aku yakin PETRONAS masih lagi memberi peluang untuk aku untuk terus belajar (ayat mintak scholar lebih). Kalau esoklah seperti yang aku fikirkan, tanpa ragu-ragu aku akan menetapkan tumpuanku ke beberapa outlet dan butik berjenama terkemuka di sekitar lembah kelang.

Esok aku ingin pulang. Tapi masalahnya kenapa mesti esok. Sepatutnya hari ini kan? Damn!! Walaupun agak terkilan menjawab kesemua nombor telefon yang berjaya aku hampakan dengan janji-janji manis tetapi aku masih lagi gembira kerana masih lagi berpeluang menabur jasa dan budi pada tanah air yang kuchenta. Dengan ini aku mengumumkan aku akan pulang esok dan kembali ke sini pada hari esok selepas lusa dan kepada manusia-manusia yang aku telah berikan janji melayu aku amat berbesar hati untuk menyusun jari kaki mintak ampun. Selamat malam.

AM I INSANE?

3:45 AM / ~titik urine cruzados.inc / comments (1)

Kenapa mesti ditangguh? Apalah salahnya kalau diteruskan. Tidak membazirkan masa lagipun. Cuma sengsara yang dapat. Dua hari sudah berlalu. Masuk hari ketiga..apa lagi yang aku ada. Diluah mati mak nak ditelan mati bapa. Mungkin ini adalah salah satu dugaan. Yalah..mengajar apa itu erti kesabaran. Kalau ditunggu, tidak tamak haloba, tidak mengikut hawa nafsu..mesti ada hasilnya. Tidak banyak pon, paling kurang masih boleh memuaskan hati. Tetapi menjaga hati dua belah pihak bukan mudah. Tapi lebih baik berterus terang daripada memendam rasa terus menjadi seorang pedendam.

Daripada kata-kata aku jelas merasakan seperti dihina. "Apalah itu pon tak ada!!". Tapi apa boleh buat. Sudah jelas dan nyata itu milik diriku dan aku ada hak untuk menuntutnya. Mungkin aku patut mengatur lebih banyak percaturan aku untuk terus bermaya. Bagaimana ya? Haa..mungkin aku tahu. Meghilangkan senarai lebih baik dan sekilas itu memberi kelebihan pada diriku. Malangnya itu tidak mungkin.. Aku juga mahu menjadi seseorang yang dipandang tinggi oleh komuniti. Juseteru ramai yang cuba mendampingi aku. Betulkah tindakan aku ini? Masih menjadi persolan dalam benak fikiranku.

Apa yang perlu ditumpukan sekarang ini adalah kelangsungan hidup dalam masa terdekat. Mungkin aku tidak nampak hasilnya sekarang tetapi pada masa yang begitu panjang pohon yang disemai pasti berbuahkan? Hmm...biarlah terima sajalah. Mungkin aku patut terima atas sikapku ini. Konon pemurah tapi serampang dua mata. Biasalah benda tidak ikhlas adalah balasan.


Mungkin aku patut tahu bahawa memang aku tidak mampu mencapainya. Biarlah apa orang kata sekalipun. Terima sajalah. Kalau tidak mahu terima bersakit-sakitlah dahulu. Betulkan? Aku bukan gila, bukan hilang akal and i'm not insane. Masih waras, matang dan berpendirian. Cuma diriku ini menjadi seorang manusia biasa yang buta hati dan tidak nampak cahaya masa hadapan. Gelap jalan hidupku. Aku perlu berubah untuk kembalikan sinar itu. Mengejar matahri dalam diri itu bukan mudah sama seperti realiti tetapi mungkin kan?