CEREKA SEORANG PANGLIPURLARA (PIGGGY BANK)

8:50 PM / ~titik urine cruzados.inc /

Ada banyak yang best sejak dua menjak ini. Tidak lah sebest berborak dgn sgv dan mengutuk sang 'c'...tapi best la jugak..

(*best = seronok sampai rase nak buat sesuatu yang tak bermoral).

Ceritanya bermula daripada hari yang luar biasa..


______________________________________________________________________________


KHAMIS (6/8)

Hari ini aku tak keluar langsung..

Tapi..apa yang best eh??

Yang bestnya aku berposa dowh!!

Cool x??? (*puasa = puasa sunat (x=) puasa ganti)

So ad banyak bende aku makan hari itu..



Bende 1..p/s : ini bukan heineken ataupon jack daniel mahupon alcoholic beverage yang lain


Bende 2..
p/s : ini adalah halal dimakan tanpa unsur2 yang meragukan


Bende 3..

p/s : ini bukan anak babi golek


Bende 4..p/s : ini ialah..korang paham2 la sendiri


Ad lagi sebenarnya tapi aku tak makan bende2 yang lain..so aku tak leh nak tunjuk gambar itu..



KESIMPULANNYA..BEST X BERBUKA POSE DI RUMAH???

_________________________________________________________________________

JUMAAT (7/8)


Tak de bende juga yang menarik.

Bangun pagi da tengah hari

So sempat la jamah nasi goreng pastu pergi semayang (* semayang jumaat ye rakan2 bukan zohor mahupun qada' subuh)

Balik semayang makan satu bende....



Pastu da kenyang balik umah

Balik tu pon x wat ape cume ad minum satu bende




Lepas tu..mlam ad beli satu bende.....

Harga ditawarkan RM120

Setelah berkompromi atas dasar melayu tolong melayu dimana konsep ini ditentang keras oleh JACK atau nama sebenarnya ialah JACKO atau syazwan rusli yang beranggapan boleh merugikan dan tidak memajukan biznez melayu..Yeah!! MELAYU boleh!!

Dapatlah RM100

Setelah diungkit kisah lama dimana penjual berhutang RM5 kepada pembeli

Maka dapatlah RM 95

UNTUK...


*ini barang diimport dari negara kejiranan serantau kediaman jack..FUCK US!!

Puas ati lah!!

Eh sebelom tu..

Disebabkan hari terakhir di kl.

So rakan2 buat majlis perpisahan bajet tacing

Amat lancau sekali disitu

Tapi ok gak

Dapat makan free satu bende lagi serta satu minuman



PUAS HATI DOUBLE!!!

*credit tok nazep kerana tolong aku

_____________________________________________________________________________-

SABTU (8/8)

Di pagi hari macam bese..

Bangun pagi dah tegah hari sebenarnya

mak sudah masak sesuatu

dan juga bungkus sesuatu

untuk dibawa pulang

kejayaan dari hari khamis menyerlah hingga ke saat ini

SEHINGGLAH!!

Tiket kami kol 8.30pm

Aku di stesen ktm mid pada pukul 8.00p.m

Terpapar pada skrin tren akan bertolak ke rawang dalam masa 15mnt lagi

So aku tunggu

Tepat jam 8.15 pm

Ad suara minah bangsat cakap

"tren shuttle ke rawang akan tiba dlm masa 13mnt"

Dlm hati aku "wtf!!!"

X pe tunggu dan setelah tren tiba dalam waktu dicadangkan

Boleh lak nk lepak kl sentral lama2

FUK ar!!

Dah la beze 2 stesen jalan kaki lagi cepat kot!!

Akhirnya tiba di pudu pada jam 8.46 dan gagal menaiki bas dan terpaksa beli yang baru

Bas berikut pukul 10.15p.m tapi die buat bangsat sebab grk kol 11.30.pm

Ad 3 orang rakan sekelas di dalam bas itu tetapi kami tidak berborak


Sampai UTP TEPAT JAM 2.30 a.m (AHAD 9/8) YEAY!!

DAN SAYA JUGA BEBAS DARI MENGHIDAP PADEMIK SELESEMA BABI YANG MEMANGLAH BABI (SUHU BADAN AKHIR 36.5*C)


Kesimpulannya..

1) Langit x selalunya cerah
2) Jangan lah gedik2 nak g mana2 klo da tau bas tu lagi 30 mnt agi pastu pulak naik komuter kerana ktm dibawah pengaruh yahudi
3) Jangan pikir kalu makan sedap2 di rumah kat sini korg boleh makan sedap
4) Jangan lupa bayar utang tiket bas..DAMN!!! credit untuk CHO!!

ABES..TAMATLAH EPISOD SUKA DUKA SAYA..WUHHUU!



1 comments:

Comment by nlyana on August 31, 2009 at 10:44 PM

off course cook from house will b no.1...adib nak advise...kalo bosan2 upgrade blog ko ni bg lawa sket....haha....this color is not attractive enough...u should ur fren punye blog or my blog as ur references....anyway....nice try...

Post a Comment